Sini Viitala

Esittely

Sini Viitala on kotoisin Muuramesta, Keski-Suomesta. Sini aloitti musiikin harrastamisen jo 6-vuotiaana instrumenttinaan piano. 7- vuotiaana alkoi lapsikuoro Sinikelloissa kuorolauluharrastus, jota jatkui yli kymmenen vuotta.

Poikkihuilun soittamisen Sini aloitti 11-vuotiaana Keski-Suomen Konservatoriolla. Opinnot jatkuivat myöhemmin Jyväskylän Musiikkiopistossa, jossa sivuinstrumentiksi tuli myös pop/jazz-laulu.

Sini on saanut kokemusta monenlaisten musiikkityylien esittämisestä erilaisten musiikkikokoonpanojen myötä. Tällaisia ovat mm. kuorot, puhallinorkesteri, sinfoniaorkesteri, big band, sekä duo- ja solo- esiintymiset.

Musiikkiopinnot jatkuivat edelleen vuonna 2002 Jyväskylän yliopistossa pääaineena musiikkitiede. Opintoihin sisältyi myös musiikkihallinnon ja -tuotannon opintoja. Sini valmistui filosofian maisteriksi keväällä 2009. Hän on työskennellyt erilaisissa musiikkitapahtumissa ja -festivaaleilla tuotannollisissa tehtävissä. Esiintymiskokemusta Sinille on kertynyt solo- ja duo-kokoonpanojen myötä useiden vuosien ajalta erilaisista yritys- ja yksityistilaisuuksista.

Vuonna 2012 Sini aloitti musiikkipedagogi (AMK) -opinnot Jyväskylän Ammattikorkeakoulussa, josta hän valmistui vuonna 2016.